Използвайте код GUT2BE за допълнителни 10% отстъпка

7 признака, че червата ви са извън строя7 признака, че червата ви са извън строя
13.12.2023 г. 11:54:40

Ако ни следите, вече знаете, че червата са съществена част от цялостното здраве.


Ако сте един от 60-те милиона, които изпитват сериозни храносмилателни проблеми, вероятно сте наясно с това, че микробиомът ви играе голяма роля. Но ако имате сравнително нормално храносмилане, как да разберете, че нещата там долу не са оптимални?


Ето 7 признака, че червата ви може да не са в ред.


Често сте подути.

Ако подуването на корема е постоянно, това може да е знак, че червата ви не са в ред. Без правилния баланс на микробите в червата някои от храните, които приемате, остават неразградени, ферментират и създават газообразни странични продукти - усещате това като "тухла в стомаха" или сериозно подуване на корема. Ако това ви се случва редовно, проучванията показват, че червата са добро място, откъдето да започнете пътуването си към изцелението.


Изпражненията ви не са ежедневни.

Нека си го кажем направо - никой не обича да говори за навиците си в банята, но това е важно, когато става въпрос за здравето на червата. Изследванията показват, че всичко, което е различно от ежедневно посещение на тоалетната, е знак, че нещата не са оптимални и че нездравите черва ще доведат до нередовно изхождане. Честотата на ходене до тоалетна е ясен барометър за здравето на микробиома ви.


Имате необяснимо повишаване на теглото.

Разбира се, храните се здравословно и спортувате редовно - но числото на кантара продължава да се покачва! Ако това сте вие, може да е знак, че червата ви не преработват правилно храната. Проучване установи, че нездравословните черва могат да доведат до необяснимо повишаване на теглото.


Постоянно сте уморени.

Често срещано оплакване е, че постоянно се чувствате уморени (дори ако спите достатъчно) и това може да е знак, че червата ви не са в ред. Вашият микробиом играе роля както за правилното усвояване на хранителните вещества, така и за управлението на енергийните Ви нива - така че ако нещата не са оптимални, това може да бъде двойна заплаха за Вашето движение. Проучванията са установили, че нездравословните черва могат да доведат до недостиг на хранителни вещества и умора.


Кожата ви винаги се напуква.

Акнето е често срещан проблем, но ако имате постоянни изригвания, това може да е знак, че чревният ви микробиом не е в равновесие. Изследванията показват, че нездравословният чревен микробиом може да доведе до кожни проблеми, включително акне.


Често боледувате.

Червата играят жизненоважна роля в поддържането на имунната система. Ако червата Ви не са в ред, това ЩЕ отслаби способността ви да се борите с инфекциите, което ще Ви направи податливи на по-често боледуване.


Вие сте по-нещастни от обикновено.

Настроението ви е пряко свързано с вашия микробиом и множество изследвания потвърждават, че щастието ни (или липсата на такова) е по-свързано със здравето на червата, отколкото сме предполагали досега. Ако се чувствате депресирани от нищото, това може да е знак, че червата ви не са в ред.


Ето няколко чудесни начина да започнете своята лечебна промяна:


Яжте много плодове и зеленчуци с фибри

Яжте често ферментирали храни

Допълнете с висококачествени пребиотици + пробиотици

Използвайте антибиотици само когато е необходимо

Избягвайте излишния алкохол


За да обобщим, здравето на червата ни не е повод за смях. Ако изпитвате някой от тези признаци - подуване на корема, ленивост, умора, кожни проблеми, хронично заболяване или лошо настроение  е важно да погледнете по-отблизо какво се случва с червата ви. Невинаги е трудно да се направят промени, които да поддържат здравословен микробиом, така че облекчението може да бъде толкова просто, колкото глътка комбуча на ден, за да се предпазите от чревни проблеми.
Комбуча Малина

39.99 29.99 лв.

12 кена х 330 мл

Купи

Комбуча с Колаген

39.99 29.99 лв.

12 кена х 330мл

Купи

Чаена Гъба Комбуча

25.00 15.00 лв.

Направи си комбуча в домашни условия 😎

Купи

Комбуча Синя Спирулина

39.99 29.99 лв.

12 кена х 330мл

Купи

Комбуча Праскова

39.99 29.99 лв.

12 кена х 330мл

Купи

Комбуча Микс

39.99 29.99 лв.

12 кена х 330 мл

Купи


Здравейте! Ние сме Гери и Миро и сме щастливи, че попаднахте точно при нас!


Идеята за създаването на Gut2Be комбуча се роди много спонтанно. Като истински ценители на здравословния начин на живот и на тенденциите при поддържане на балансирано тяло, комбуча беше ежедневна част от нас и нашия хладилник. Винаги следвахме оригиналната рецепта, изпробвахме различни вкусове и експериментирахме с какво ли не. Виждайки месец след месец отражението в тялото и като цяло усещането за лекота и свежест, която ни носеше напитка решихме да споделим нашето домашно производство  с близки и познати, като отзивите които получавахме бяха винаги положителни и поощряващи, което ни даде самочувствие, че сме създали напитка, която наистина може да е полезна без допълнителна обработка и добавяне на изкуствени подобрители.


Както споменахме по-горе започвайки от малки тестове в кухнята ни, бързо дойде идеята за създаване на собствен цех, в който да произвеждаме по оригинална рецепта нашата семейна напитка. Разполагаме с голяма работна база, в която се извършва, както отлежаването на напитката, така и нейното влагане в кенове. Щастливи сме, че работим с една от най-добрите американски машини за кениране в индустрията и можем да предложим качество на световно ниво. 


Като истински фенове на био продуктите, решихме да предложим на пазара и на клиентите си напитка, която не е създадена в огромни количества с цел максимална продажба. Правим партиди в малки количества, следваме оригиналната рецепта и подхождаме с изключително внимание към всеки детайл в производствения процес.
Кобуча културите, които са виновни за създаването на крайната комбуча напитка са на почит в нашия цех.
Щастливи сме, че във времето успяхме да отгледаме здрави и красиви SCOBY култури, които са чудесни за старт на домашно производство. Поддържаме отделни хотели за тях с капацитет 1000 броя, а до момента своя нов собственик са намерили над 900 от тях. 

Интересен факт е че SCOBY културите са богати на хранителни вещества и важни микро елементи и именно за това голяма част от културите, които се формират по време на производството ни в последствие биват дарявани на местни земеделски производители с цел създаване на качествен биологичен тор.

Благодарни и щастливи сме, че има толкова хора, които повярваха в продукта ни, както и такива, които не бяха чували за него, но му дадоха шанс и стана неизменна част от живота им. Никога не сме и подозирали, че можем да накараме хора, които през голяма част от живота си са консумирали вредни напитки, да ги заменят с точно нашата комбуча.