Как да започнете да готвите с Комбуча

Как да започнете да готвите с Комбуча - GUT2BE Комбуча
Ако наскоро сте открили комбуча, има голям шанс да сте влюбени. Комбуча е тръпчива, вкусна и се предлага във всякакви вкусове. Страхотно е, но знаете ли, че можете да опитате да готвите и с комбуча?

Истинска алтернатива на газирaните напитки, които съдържат пробиотици, полезни за червата. Също така е чудесно допълнение към вашия хладилник. Нека да разгледаме някои от вкусните начини, по които можете да използвате комбуча в кухнята.


Изберете вкус за готвене с Комбуча
Първото нещо, което ще искате да направите, когато започнете да готвите с комбуча, е да изберете правилния вкус. Това може да е малко по-трудно, отколкото си мислите, защото има много възможности.

Комбуча може да се консумира в естествено състояние на ферментирал чай или можете да изберете варианти, които са прибавени билки, плодове или подправки.

Тъй като комбуча е многофункционална както като напитка, така и като съставка за готвене, препоръчваме да имате под ръка няколко различни вкуса, за да можете да изберете това, което искате според настроението си.

Дресинги на базата на комбуча
Един от най-лесните начини да започнете да готвите с комбуча е да я използвате в дресинг за салата или други храни.

Салатните дресинги обикновено се правят от някакъв вид киселина, като оцет или лимонов сок, олио (често зехтин, но можете да опитате сусамово, фъстъчено или нещо друго), вода (която можете да замените с комбуча) и подправки. Ако обичате кремообразни дресинги, можете да добавите и кисело мляко към сместа.

Това е особено чудесен начин да използвате овкусена комбуча, когато започнете да готвите с нея. Много вкусове ще се смесят удивително добре със зеленчуци, плодове или дори месо и риба.


Комбуча маринати
Маринатите са друг чудесен начин да започнете да използвате комбуча в кухнята.

Маринатите са силно овкусени течности, в които накисвате месо, риба или зеленчуци за няколко часа или за една нощ, преди да ги печете на грил или да ги готвите.

Опитайте медена марината от чиста комбуча добавете лимон ,подправки за пиле на барбекю или мариновайте месо със смес от комбуча, балсамов оцет и любимите си билки, преди да направите задушено печено на фурна.

Можете дори да направите марината за гъби, като използвате комбуча, подправки и кисело мляко, преди да ги изпечете на скара или тиган – идеално за хората, които не ядат месо!


Комбуча за бавно готвено месо
Бавното готвене е популярен метод за готвене, който е с ниско съдържание на мазнини и е много здравословно, и можете да използвате различни маринати, за тестове.

Рибата е един вид храна, която често се готви – обикновено във вода с лимон и понякога в бяло вино. Защо не го смесите с комбуча вместо обичайната ви марината ? Добавете малко билки и може би малко каперси към марината и ще имате вкусно, здравословно ястие за минути.

Плодовете са друг вид храна, която е много добра. Променете обичайните си рецепти, като поширате обелени круши или ябълки с комбуча вместо вино. Добавете малко мед и подправки като звездовиден анасон или пръчици канела. Те работят фантастично добре с тръпчивостта на комбуча и ще променят вкуса на плодовете до нещо уникално.


Сосове на базата на Комбуча

Използвайте комбуча, за да деглазирате тигана след готвене на месо. Комбинацията от комбуча и остатъците от сок в тигана е всичко, от което наистина се нуждаете, за да направите вкусен сос.

Можете също така да замените комбуча в повечето рецепти, които обикновено използват бяло вино или дори бира. Опитайте го в любимата си рецепта за вашето фондю със сирене с натурална комбуча.

Можете дори да добавите комбуча към любимите си доматени сосове или да използвате натурална комбуча за всяко ястие, което изисква доза вкус на умами.

Наистина универсална съставка
Една от причините да обичаме комбуча толкова много е, че е здравословна, но универсална. Можете да му се насладите такъв, какъвто е, да готвите с него, да го използвате в коктейли и др. Ако сте любопитни да опитате сами, намерете вашият вкус Gut2be Комбуча днес!
Назад към блога

Оставяне на коментар